Risotto cu ciuperci şi un fel de pui a la Romana

Încep cu risotto. Adică un fel de orez. Al meu, acum, este cu ciuperci şi parmezan. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să tai felii vreo 8 ciuperci champignon brune şi să le arunc în tigaia încinsă cu puţin unt. 3, 4 minute şi le-am scos pe o farfurie. După care am tăiat ceapa nu foarte elegant, dar mărunţită. În aceeaşi tigaie am pus ulei la încins şi am călit ceapa până a devenit transparentă.

Am aruncat o cană plină de orez nefiert, puţin ulei şi l-am amestecat continuu cu ceapa până a devenit lucios şi semitransparent. O jumătate de cană de vin alb a fost nevoie pentru a linişti tigaia încinsă. Le-am amestecat până s-a evaporat vinul. Compoziţia începe să devină lipiciosă. Ca şi lichid de fierbere pentru orez am avut nişte supă de pui (sau înlocuitori cu gust de pui ;) daca aveţi), supă din care am pus câte o jumătate de cană peste orez până la evaporare şi am repetat toată treaba până a fiert orezul aproape de tot (mai bine zis e “al dente”, dupa 15 minute). Când a fost gata, am pus sare, piper, parmezan după gust (cam jumătate de cană la cât orez am folosit). Un capac peste şi gata cu risotto. Trecem la carne.

Am folosit 4 pulpe dezosate, dar merge si piept de pui. Le-am făcut cunoştinţă cu sarea şi piperul şi le-am aruncat în wok (sau fiecare ce are prin bucătărie). În câteva minute s-au rumenit la focul aspru. Le-am scos pe o farfurie să ia o pauză. Au urmat aromele. Un ardei  roşu, unul verde, unul iute. După 3 minute şi 2 căţei de usturoi feliaţi li s-au alăturat. Tot pe focul aspru am aruncat cu puţin vin alb, care s-a evaporat. Am mai pus în tigaie 4 frunze de dafin, o lingură de oregano, jumătate de cană de bulion şi un polonic de supă de pui. Le-am lăsat să scadă 5 minute. Peste toate am pus puiul, am liniştit focul şi le-am lăsat 15 minute să se cunoască mai bine. Am stins focul, am aruncat nişte pătrunjel proaspăt peste şi o mână de capere şi gata. Le-am combinat pe farfurie şi am făcut linişte. Am mâncat. Tot.

One thought on “Risotto cu ciuperci şi un fel de pui a la Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>