Muşchiuleţ de porc la cuptor cu mirodenii şi un pireu de dovleac dulce

Am făcut o mâncare uşor de preparat, colorată şi gustoasă. Sunt sigur că cel mai tare se vor bucura copiii de pireul colorat şi dulce. Dar să trecem la treabă.

Salutăm porcul. Domnul porc. Am luat de la el un muşchiuleţ potrivit, cît să mănânce 3 oameni şi am început condimentatul lui. Am stors o jumatate de lămâie peste el înainte de a pune mirodeniile, am tăiat 3 fire de ceapă verde, câteva de pătrunjel. În mojar am pus o lingură de chimen, una de fenicul uscat, 3 foi de dafin mărunţit, o lingură de rozmarin pudră şi o linguriţă de sare. Le-am făcut pudră şi le-am presărat pe toate părţile muschiului. Ulei de măsline peste şi gata. L-am împachetat într-o folie alimentară şi la frigider cu el (eu l-am lăsat peste noapte, dar se poate şi mai puţin). Am încins cuptorul la 180 de grade, am întins pe o tavă hârtie de copt, am uns cu ulei de măsline şi am aşezat carnea. Am pus-o la cuptor aproximativ 30 de minute (aici fiecare îşi cunoaşte cuptorul şi estimează cât are nevoie carnea, dar cel mai bine e sa fie verificată si să iasă după cum vă place, mai în sânge sau mai uscată).

Între timp am luat un dovleac de plăcintă de vreo 2 kg, pentru că aşa l-am găsit, era cel mai mic la magazin. L-am feliat, curăţat şi tăiat cubuleţe. L-am pus la fiert maxim 10 minute, în clocot. Verificaţi să fie fiert precum cartofii, nici prea tare nici prea moale. L-am scos şi strecurat bine, am pus un sfert dintr-un pachet de unt şi 2 linguri bune de oregano uscat peste. L-am dat cu mixerul puţin doar, pentru că se face zdrobeşte usor. L-am potrivit de sare şi gata. Şi carnea şi pireul s-au făcut cam în acelaşi timp. Simplu şi gustos. Să mâncaţi sănătoşi.

2 thoughts on “Muşchiuleţ de porc la cuptor cu mirodenii şi un pireu de dovleac dulce

  1. Ioi Doamne, ce bun e pireul asta de dovleac!!! Mmmmmm…..Apoi de carne nici nu mai zic! Buna treaba faci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>