Tagliatelle cu nucă, mac, pesmet şi mascarpone

Azi ne întoarcem la copilărie cu o reţetă dulce. Am numit-o “Trio de la Rio”. Alţii au spus “Amintiri din copilărie”. Cred că cu toţii am fost serviţi de părinţi sau bunici, într-o sâmbătă friguroasă, în vârful patului, cu o farfurie plină cu unul dintre aceste feluri. Este vorba despre “macaroane” cu nucă, mac sau pesmet şi zahăr peste. O minunăţie dulce şi uşor crocantă.

Reţeta e simplă. Am cumpărat nucă gata măcinată (şi accesibilă ca preţ de la Lidl) şi macul (tot de acolo). La fel şi mascarpone (am uitat să menţionez că e reţeta “tunată”). Pesmetul l-am avut acasă. Pentru 2 persoane am pus 250 grame de paste la fiert în apă cu puţin ulei.

Până s-au fiert pastele am preparat “mirodeniile”. Am pus aproape o cană de pesmet într-o tigaie mică, l-am încălzit şi prăjit minim până şi-a schimbat culoarea. Nuca era gata măcinată. A rămas doar macul. Am pus în măcinătoarea de cafea 3 linguri de mac şi l-am măcinat. Dacă nu aveţi maşină de măcinat electrică, folosiţi mojarul. Dacă nu aveţi nici mojar, folosiţi o sticlă cu care să zdrobiţi macul pe o planşetă sau un polonic într-o farfurie. Inventaţi ceva, nu vă lăsaţi păgubaşi.

După ce au fiert pastele, le-am scurs şi am pus ulei peste ele, pentru ca să nu se lipească între ele. Le-am pus în farfurie în 3 grămăjoare, am presărat ingredientele, puţin zahăr şi mascarpone în mijloc (sau peste, fiecare după gust). Şi gata minunea. O masă în 10 minute. Merge şi pentru masă de post, dar scoateţi mascarpone din ecuaţie şi înlocuiţi pastele cu ou cu ceva din grâu dur. Vor fi la fel de minunate.

Si acum vă las să savuraţi masa cu gândul la copilărie. Poftă bună.

Să mâncaţi sănătoşi!

One thought on “Tagliatelle cu nucă, mac, pesmet şi mascarpone

  1. OHo ho!!! Asta da mancarica, tatal tau ar fi in culmea fericirii, 3 in 1 !Ce frumos ai scris! Pusi pusi pusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>