Piept de pui cu sos de praz şi ţelină prăjită

Nu chiar în toate zilele apuc să fac cumpărături special pentru o reţetă. Aşa că mai fac şi cu ce este prin frigider, dacă este. De data asta am avut un praz, rămas în coşul de zarzavat, o ţelină (din asta monstruoasă din Auchan) şi un piept de pui părăsit în congelator. Cum au ieşit combinate? Au fost perfecte împreună.

Pentru 2 înfometaţi a fost cam aşa:

  • un piept de pui tăiat în 2
  • condimente pentru pui (am pus coriandru, boabe de muştar şi puţin rozmarin)
  • un praz tăiat rondele
  • 50 ml vin alb
  • 200 ml smântână dulce
  • 1 ţelină feliată rotund (sau fiecare după cum doreşte, romburi, pătrate sau alte forme)

Am spălat puiul cu apă rece, l-am şters bine şi am pus pe el sare, piper şi condimentele din mojar. L-am lăsat pe o farfurie pâna am făcut sosul.

Cu sosul e destul de simplu. Am pus ulei în tigaie şi am pus prazul la călit, respectiv am pus un capac peste el şi l-am mai amestecat din când în când, până s-a înmuiat. După, am dat focul mai tare, am pus vinul peste şi l-am amestecat până a scăzut şi s-a evaporat o parte din lichid. Am mai pus smântâna, sare şi pier şi l-am mai lăsat să dea un clocot. Am mutat totul în alt recipient şi l-am acoperit să stea cald.

Am revenit la pui. L-am pus în tigaie cu puţin ulei şi l-am prăjit puţin pe fiecare parte. L-am scos şi l-am pus într-un vas rezistent la căldură şi l-am pus în cuptor la 180 de grade, cam 15 minute.

Ultima a fost ţelina, pe care am avut timp să o fac până a stat puiul la căldurică. Am pus ulei de măsline în tigaie, ţelina direct şi am întors-o pe fiecare parte să se ungă cu ulei. Am lăsat-o până s-a caramelizat pe ambele părţi. Simplu şi eficient.

În 30 de minute a fost gata mâncarea. A fost delicioasă. Ţin să spun că ţelina a fost perfectă şi foarte aromată. Nu este de neglijat această legumă.

Să mâncaţi sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>