Supă de tarhon cu costiţă afumată by Lavi

A soup made with love by Lavi. Aşa pot numi această minunăţie de supă. O mâncare  perfectă pentru primăvară. Este colorată, aromată şi după mine, puţin răcoroasă de la tarhonul proaspăt. Într-un cuvânt o bunătate. Ingredientele pentru o supă au fost:
  • 300 grame costiţă afumată
  • 100 grame orez
  • 200 grame baby carrots
  • 2 bucăţi pătrunjel rădăcină
  • 1 mână de tarhon verde proaspăt
  • 100 grame smântână

De data aceasta am fost spectator la preparare (şi degustător), aşa că Lavi a făcut totul.   Pentru început a pus afumătura în oală şi apă cât să o acopere şi a pus-o la fiert la foc mic cam 45 de minute. A folosit şi un capac peste, pentru ca aromele minunate să nu se elibereze prea uşor. După cele 45 de minute a scos bucăţile de costiţă pe o farfurie şi a mai completat nivelul apei în oală până la cantitatea dorită la sfârşitul preparării (aproximativ 2-3 litri la final). A pus morcovii, pătrunjelul şi tarhonul în apă şi a aşteptat să dea în clocot. Când a început să fiarbă apa din nou, a pus şi orezul şi le-a lăsat împreună cam 18 minute (în funcţie de orezul folosit, timpul scris pe pachet). După ce au fiert toate împreună, a pus costiţa înapoi, i-a mai dat un clocot şi a stins focul. A potrivit de sare şi a lăsat-o să se liniştească 10 minute. La final a pus 2 linguri de smântână, a amestecat totul şi gata.

Rezultatul a fost unul foarte aromat şi gustos. Am servit-o cu crackers sau merge foarte bine şi cu rondele de pâine prăjită (Bake-Rolls din comerţ). Eu personal am mâncat o farfurie plină. De 4 ori. Până nu a mai fost în oală. Adică a fost foarte bună.

Să mâncaţi sănătoşi! by Lavinia

2 thoughts on “Supă de tarhon cu costiţă afumată by Lavi

  1. Pingback: Păstrăv la cuptor cu sos de tarhon | Patrick's

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>