Piept de curcan cu spanac şi portocale

Am schimbat pieptul de pui clasic cu piept de curcan. Părerea mea e că, în afară de diferenţa de preţ, cele două feluri de carne sunt identice şi eu nu am făcut nici o deosebire. Dar asta e o altă poveste. Iată cum şi din ce ingrediente au ieşit 2 porţii:

  • 300 grame spanac proaspăt
  • 3 felii piept curcan
  • 50 grame bacon crud
  • 2 portocale (una tăiată bucăţele şi sucul din cealaltă)
  • 20 grame de unt

Am piperat bine carnea de curcan, am pus untul la topit în tigaie şi am pus carnea la prăjit. Am lăsat-o până s-a caramelizat bine pe ambele părţi şi am scos-o de pe foc. Am împachetat-o în folie de aluminiu şi am lăsat-o să stea la cald.

Am curăţat puţin tigaia cu un şerveţel de hârtie şi am pus-o din nou la foc. Am pus baconul la foc şi l-am lăsat până s-a prăjit bine şi a devenit uşor crocant. L-am scos pe o farfurie şi l-am lăsat deoparte. În grăsimea lăsată de bacon am pus sucul de portocale şi l-am lăsat până a dat în clocot. Am pus jumătate din cantitatea de spanac şi am amestecat cam 30 de secunde, până s-au înmuiat puţin frunzele. Am pus restul spanacului şi portocalele şi am mai lăsat totul încă 30 de secunde pe foc. Am stins focul şi am preparat mâncarea.

În farfurie am pus o porţie de spanac, puţină sare, piept de curcan şi puţin bacon. Am turnat puţin din sucul care a rămas pe fundul tigăii şi gata. Rezultatul a fost perfect şi foarte lejer. Este o masă foarte sănătoasă şi uşor de făcut.

Să mâncaţi sănătoşi!

One thought on “Piept de curcan cu spanac şi portocale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>