Lipia de acasă

Azi avem fast-food. Rapid şi sănătos. Cu toate că are şi maioneză, este o mâncare sănătoasă. După părerea mea, o shaorma sau un kebap nu au nimic rău în ele. Sunt mai multe ingrediente înghesuite într-o lipie sau altă formă de panificaţie. Că este percepută altfel de creier şi de funcţiile metabolice din cauză că este mâncată cu mâna este o altă poveste pentru altă zi. Deci, am făcut o lipie cu ce era în frigider, dar nimic special.

Ingredientele pe care le-am avut nu sunt obligatorii, fiecare pune în lipie după plăcerea lui. Eu am folosit următoarele:

Pesto-ul are o aromă puternică şi completează perfect gustul maionezei şi al murăturilor.

Preparatul e simplu. În tigaia goală am încălzit lipia pe ambele părţi. Am pus şi feliile de caşcaval peste lipie cât a fost caldă, să se topească puţin. Au urmat restul ingredientelor şi împachetarea.

Rezultatul este perfect. Lipia, din cauză că este încălzită, se usucă puţin şi devine uşor crocantă, iar îmbinarea ingredientelor este perfectă.

Să mâncaţi sănătoşi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>