Caneloni ai cinque formaggi

Zilele trecute am fost pe la Lidl şi era săptămâna italiană. Mare lucru nu am găsit să fie mai special, dar mi-a făcut cu ochiul o cutie de caneloni. Am cumpărat şi ingredientele de umplutură şi ajuns acasă am făcut nişte caneloni cu telemea şi alte verdeţuri printre care şi mărar. Rezultatul nu a fost cel aşteptat, brânza fiind prea sărată şi mărarul acoperind restul gusturilor. Dar asta nu m-a dezarmat. Ziua următoare m-am întors la Lidl, am cumpărat altă cutie de caneloni şi ieri (duminică), am refăcut mâncarea, dar cu alte ingrediente. Iată ce a rezultat pentru 4 porţii:

Într-un vas am ras telemeaua, am pus ricotta, spanacul şi oregano şi le-am amestecat bine. Am luat câte un caneloni şi l-am umplut manual. Să nu vă fie greaţă să lucraţi cu mâna în ingrediente. Se poate şi cu instrumente, dar nu se compară cu lucrul cu mâna goală, pentru a se simţi texturile.
Am pus caneloni, unul câte unul în tava unsă cu ulei de măsline. I-am clădit ad-hoc, fără o ordine. Am pus sosul Bechamel pregătit în prealabil şi am rupt bucăţi de mozzarella peste. Ultimul a fost parmezanul ras pe toată suprafaţa tăvii. Am pus mâncarea în cuptorul încins la 200 de grade, pentru 40 de minute.
După coacere am mai lăsat 5 minute să se răcească şi am pus în farfurie câte o porţie. Gustul a fost perfect balansat şi fin. De departe mult mai bună decât prima încercare. Dar numai aşa se poate învăţa.
Să mâncaţi sănătoşi!

2 thoughts on “Caneloni ai cinque formaggi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>