Prăjiturică cu zmeură şi cireşe amare

Am făcut prăjitură. Da, am făcut şi ceva dulce după atâta vreme. Deşi nu sunt mare fan prăjituri şi dulciuri, am experimentat să văd cum e şi acestea. Am văzut poza cu această prăjitură şi mi-a plăcut, aşa că am încercat-o. Cantităţile sunt pentru 4 bucăţi, dar eu am făcut 6 bucăţi:

  • 2 linguri gem de cireşe amare
  • 200 grame zmeură congelată
  • 100 grame zahăr pudră
  • 100 grame unt
  • 100 grame făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lămâie – sucul şi coaja rasă

 Am început cu zmeura. Am pus-o în tigaie împreună cu  sucul de lămâie şi o lingură de zahăr. Am amestecat puţin şi le-am lăsat 3-4 minute la foc mediu, cât să se înmoaie zmeura.

Am scos câteva fructe şi le-am pus pe fundul tăvii finale în care se vor face bunătăţile. Dacă nu aveţi tavă specială, merge şi cu o tavă de aluminiu de unică folosinţă.

Am mai pus gemul împreună cu restul de zmeură şi le-am lăsat să se întrepătrundă în tigaia caldă.

A urmat compoziţia, care este foarte simplu de făcut, adică doar trebuie amestecate ingredientele şi gata. Le-am pus pe toate în blender, adică făina, restul de zahăr, ouăle, untul şi coaja de lămâie şi le-am amestecat.

Am pus compoziţia în părţi egale în tavă şi am nivelat-o. Am uns o folie de aluminiu cu puţin ulei şi am acoperit tava. Folia am lăsat-o să stea mai lejer peste tavă, să permită “aluatului” să crească.

25 de minute la cuptor la 180 de grade au fost suficiente pentru a se coace şi a fi gata minunile. Le-am scos de la cuptor şi cu un cuţit am dezlipit fiecare margine de prăjitură. Am întors tava, ele picând din formă. Peste am mai pus gem de cireşe şi zmeura preparată anterior. Am lăsat-o la răcit o oră în frigider.

Tot ce pot să spun este că mi-a plăcut foarte tare. Am servit-o cu o budincă de vanilie pe lângă şi a mers de minune. Recomand această prăjitură oricui are 30 de minute de timp liber şi chef să se joace cu dulciurile.

Să mâncaţi sănătoşi!

One thought on “Prăjiturică cu zmeură şi cireşe amare

  1. Extraordinar! Buna cred ca a fost “prajiturica asta a ta! Cred ca a -i putea numii-o “prajiturica de iulie” Sa va fie de bine. Pusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>