Rigatoni cu nuci caju și salvie

Din nou a fost prea cald pentru mâncăruri complicate cu sosuri și cărnuri. Așa că, am luat câteva ingrediente simple și am făcut o mâncare gustoasă în 20 de minute. Iată de ce a fost nevoie pentru 2 porții:

  • 200 grame rigatoni
  • 40 grame nuci caju crud
  • 100 grame unt
  • 5 frunze salvie

Am pus nucile pe o tavă în care am pus hârtie de copt. Le-am pus în cuptor la 180 de grade cam 5-6 minute, până s-au rumenit. Le-am scos pe o farfurie și le-am zdrobit în mojar.

Am pus și pastele la fiert și am trecut la sos. Acesta a fost simplu de făcut. Am topit untul cam 4 minute, până a devenit maroniu. Am stins focul și am pus frunzele de salvie peste untul încins. Am turnat pastele peste unt, am pus puțină sare și am amestecat.

În farfurie am pus o porție de paste și peste am presărat nuci . A fost o masă rapidă, aromată și crocantă. O plăcere pentru papilele gustative.

Să mâncați sănătoși!

 

 

One thought on “Rigatoni cu nuci caju și salvie

  1. despre friptura de Turda din ce parte a pouurlci se foloseste? am mancat acum 10 ani Fripura de Turda ,stiu ca a stat carnea peste noapte in lapte si a doua zi a fost prajita intr-o baie de untura fierbinte,din pacate nu am luat aminte ce fel de carne de porc a fost!Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>