Păstrăv la cuptor cu sos de tarhon

Se face că am cumpărat din nou păstrăv. Adevărul e că, deși nu e cel mai ieftin pește din comerț, e totuși accesibil și proaspăt. Și am mai luat ingredientul minune al sosului, adică o pungă de tarhon proaspăt. Preparatul a fost simplu. Pentru 2 porții am folosit:

  • 2 păstrăvi proaspeți și eviscerați
  • 1 ceapă mică mărunțită
  • 1 conservă porumb fiert
  • 200 ml smântână dulce
  • 20 mg unt
  • o mână de tarhon (jumătate din cantintatea din pungă)

Peștele nu l-am pregătit decât cu sare multă. În total cam 2 lingurițe presărată peste tot, adică interior și exterior. L-am pus în tavă, pe hârtie de copt și l-am lăsat 1 oră să stea cu sarea pe el. După ora scursă, l-am pus în cuptor la grill-ul din dotare și l-am lăsat cam 5 minute pe fiecare parte.

Sosul l-am făcut rapid, până a stat peștele la căldură. Am pus untul în tigaie și puțin ulei de măsline peste el. Am turnat ceapa și am călit-o puțin, până a devenit ușor transparentă. Am pus porumbul și l-am călit și pe el 3 minute. Am turnat smântâna, am pus sare și piper și am mai lăsat 2 minute. Am stins focul, am presărat cu tarhon și am amestecat totul.

În farfurie am pus câte un pește și sosul minune. Acest sos este unul pe care nu o să îl uit ușor. Tarhonul intră la ingredientele minune, care nu trebuie să lipsească din casă. Aroma lăsată de tarhon, combinată cu porumbul dulce aproape că au întrecut peștele la importanța din farfurie.

Să mâncați sănătoși!

P.S. Cu restul de tarhon am făcut http://patrickmuresan.com/2012/05/11/supa-de-tarhon-cu-costita-afumata-by-lavi/. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>