Spaghetti cu brânză de capră și sparanghel

M-am trezit de dimineață cu sparanghelul în minte. Deci trebuia să fac ceva cu el, dar era una din acele zile în care nu aveam mult timp de pierdut. Prin urmare, mi-am zis că ceva cu paste și sparanghel va merge repede și nu va da greș. Așa că, iată ce a ieșit pentru 2 porții:

    • 300 grame spaghetti
    • 150 grame brânză de capră
    • 150 grame sparanghel (se taie coada lemnoasă, cam 2 cm)
    • coaja rasă și sucul de la o jumătate de lămâie
    • o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Am pus 2 oale cu apă la fiert. Una este pentru paste și una pentru sparanghel. Am pus pastele la fiert și între timp am ras brânza într-un bol mare. Am pus coaja de lâmâie, sucul și piperul peste brânză și le-am amestecat până a devenit o pastă.

Cu un minut înainte de a scoate pastele, am pus și sparanghelul la fiert în cealaltă oală.   L-am lăsat 1 minut, până a devenit verde lucios. L-am scos și l-am pus în apă rece, să se oprească fierberea.  Am scos și pastele și le-am pus toate în bolul cu brânză. Am mai pus și puțin ulei de măsline peste și le-am amestecat toate. Atât tot.

Combinația de brânză de capră cu lămâia acră și sparanghelul crocant este foarte plăcută. Așadar, încă o rețetă rapid de făcut, ușoară și gustoasă.

Să mâncați sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>