Lasagna cu spanac

De mult nu am mai servit o lasagna. Îmi era dor. Și cum am chemat câțiva prieteni la masă, am zis că numai bine mă pot servi de vasul de sticlă Pyrex, mulțumită www.vasepentrugatit.ro. Așa că am cumpărat cele trebuincioase și am trecut la “oale”. Pentru 5-6 porții am avut:

  • 500 grame spanac crud
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 grame brânză de capră
  • 400 grame ricotta
  • 50 grame parmezan ras
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lingurițe oregano
  • 400 ml suc de roșii sau roșii pisate

Într-o oală, am pus cam 4 linguri de ulei de măsline și l-am încălzit. Am pus în el usturoiul și oregano și le-am călit 30 de secunde, cât să înceapă să își elibereze aromele. Am pus încet spanacul crud peste și l-am călit și pe el 5 minute, până s-a înjumătățit cantitatea.   L-am scos pe o sită la scurs și l-am lăsat să se răcească 5 minute.

Între timp, într-un bol mare am pus ricotta și brânza de capră pe care am dat-o prin răzătoare. Am turnat spanacul peste, sare și piper și le-am amestecat bine.

Au urmat straturile. În vas, am pus puțin ulei și am uns pereții vasului. Am turnat puțin suc de roșii, l-am întins bine și am pus primul strat de foi de lasagna. Peste foi am pus o parte de umplutură și am reluat cu suc de roșii și tot așa. Ultimul strat a fost o foaie de lasagna, suc de roșii și parmezanul ras.

Am pus cuptorul pe 180 de grade și am lăsat vasul cam 50 de minute (am verificat cu o scobitoare daca s-au înmuiat foile) și gata. După ce s-a copt totul, am scos vasul și am lăsat 10 minute la răcit.

Am strâns lumea în jurul mesei și am pus în farfurie câte o porție de lasagna cu spanac și pentru cine a mai dorit, parmezan peste. A fost o minunăție. Spanacul s-a înteles de minune cu finețea brânzeturilor. Mulțumită vasului de sticlă cu suport, și prezentarea a fost una pe măsură. Din nou o reușită cu ajutorul www.vasepentrugatit.ro.

Să mâncați sănătoși!

 

3 thoughts on “Lasagna cu spanac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>