Risotto cu dovleac dulce

A venit toamna. Se recunoaște după culorile de afară, temperatura din termometre și legumele apărute pe rafturi. Iar una dintre legumele mult așteptate de mine este dovleacul dulce. Îmi place pentru că îl pot prepara în multe feluri și are o culoare minunată. De data aceasta l-am pus lângă un risotto cu parmezan, deci o combinație care nu poate să nu fie câștigătoare. Iată de ce a fost nevoie pentru  4 porții:

  • 1 kg dovleac dulce curățat și tăiat cubulețe
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri oregano uscat
  • 100 grame bacon crud

Ingredientele pentru risotto și modul de preparare le-am pus într-un post separat, deoarece îl voi repeta în mai multe rețete și am pus linkul ca să nu umplem timpul și spațiul cu chestii repetitive: http://patrickmuresan.com/2012/10/12/risotto/

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să pun cuptorul pe 180 de grade. Pe o tavă, am pus hârtie de copt, dovleacul cubulețe și am presărat oregano peste. Am tăiat felii și usturoiul și l-am presărat printre cubulețe. Am acoperit totul cu o folie de aluminiu și am pus tava la cuptor cam 50 de minute, să se înmoaie bine și să se întrepătrundă aromele. Cam după 30 de minute de stat în cuptor, am îndepărtat folia și am așezat feliile de bacon peste dovleac. Am pus tava înapoi și am lăsat totul încă 20 de minute.

Între timp, am preparat risotto-ul după cum scrie aici: http://patrickmuresan.com/2012/10/12/risotto/.

Asamblarea și servirea au mers repede. Am scos tava din cuptor și am pus feliile crocante de bacon pe un șervețel de hârtie, după care am turnat dovleacul în tigaia cu risotto. Le-am amestecat si gata cu preparatul. În farfurie am pus o porție de risotto și puțin bacon peste. Gusturile rezultate din această combinație mă fac să îmi doresc să repet această rețetă cam 1 dată pe săptămână, atât de bună a fost. Eu zic să profităm de toamnă și beneficiile ei.

Să mâncați sănătoși!

P.S. La Mulți Ani Lavi !!

 

 

2 thoughts on “Risotto cu dovleac dulce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>