Costițe caramelizate la cuptor

A fost weekendul cu Halloween-ul la ei, la noi cu ziua morților (sau noaptea, nu știu exact) și a fost la modă dovleacul dulce. Așa că, la scumpul Auchan, era 0,99 lei kg la dovleac și am mai luat lângă el și câteva costițe (la vânzare sub numele de scăriță). Iată cum le-am combinat pentru 2 porții:

  • 4 bucăți costițe proaspete
  • 1 dovleac de 1 kg aproximativ, tăiat cubulețe
  • 200 ml sos soia
  • 3 linguri mari de miere
  • 2 căței de usturoi

Din nou m-am folosit de vasul de la prietenii http://www.vasepentrugatit.ro/, și anume vasul de ceramică pentru cuptor http://vasepentrugatit.ro/pentru-cuptor?product_id=2734. Este ideal pentru așa ceva și l-am folosit direct și la preparat, adică la marinat în cazul acesta. Am pus costițele, sosul de soia, mierea și usturoiul, am amestecat bine și le-am lăsat la marinat peste noapte în frigider. Se poate lăsa și mai puțin, dar merită lăsat peste noapte pentru o aromă mai bună. Înainte de a pune costițele la copt, am scos cam jumătate din lichid și l-am păstrat. Am pus vasul în cuptor la 220 de grade cam 40 de minute și din când în când, am mai pus sos de soia peste ele, să nu se usuce prea tare.

Cu dovleacul a fost mai simplu. Am curățat dovleacul de coajă, l-am tăiat cubulețe și l-am pus într-un vas. Am pus peste el puțin ulei de măsline, oregano presărat și sare. L-am întins pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și l-am pus și pe acesta în cuptor cam 40 de minute (sau până se înmoaie și se caramelizează și el).

Rezultatul a fost unul delicios. Stratul superior a fost perfect caramelizat, poate ușor ars pe margini, dar cu un gust perfect. Din nou, vasul de la http://www.vasepentrugatit.ro/ și-a făcut treaba de minune.

Să mâncați sănătoși!

4 thoughts on “Costițe caramelizate la cuptor

  1. Hey, Mr. DJ. Mulțumesc frumos. Sper să încerci rețeta și să îmi spui rezultatul :). Te salut

  2. Oooooo, excelente costite! Foarte fragede si aromate, in combinatie perfecta cu dulceata dovleacului copt. Asta-i o reteta din aia dupa care te lingi pe degete. La propriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>