Supă cremă de ceapă

Vine iarna și frigul, așa că vor apărea rețete caracteristice anotimpului. Una din mâncărurile care se pretează la frig e supa cremă de ceapă. O bombă de sănătate și arome, toate într-o farfurie. E o supă accesibilă ca ingrediente, simplu de preparat și minunată la gust. Și nu, nu rămâi cu gustul de ceapă după ce o mănânci. Iată cum a decurs preparatul:

  • 6-7 cepe albe potrivite ca mărime, feliate
  • 3 căței usturoi
  • 1 cartof
  • 1 mână de cimbrișor proaspăt (sau ca și înlocuitor, 3 lingurițe oregano uscat)
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml smântână de gătit slabă
  • 1,2 l supă pui

Am pus în oala de supă ulei de măsline, cât să se acopere toată suprafața oalei. Am pus ceapa și cartoful cubulețe la călit cam 10 minute, până s-a înmuiat ceapa. După aceea am dat focul la maxim și am încins oala, urmând să “sting” cu vinul alb. Am amestecat până a scăzut lichidul. Am turnat supa, am pus și usturoiul între și am lăsat totul să bolborosească la foc mediu cam 15 minute.

Am scos de pe foc oala și am pasirat cu blenderul direct în oală, până a devenit o cremă. Am turnat smântâna, cimbrișorul, sare și piper și am amestecat bine. Asta a fost tot.

Am servit supa cu  crutoane de pâine amestecată cu parmezan și pătrunjel. Pot spune liniștit că este o supă delicioasă și a meritat să mănânc 3 farfurii la o masă. Cred că oricine o va face nu va rezista doar la o farfurie.

Să mâncați sănătoși!

One thought on “Supă cremă de ceapă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>