Macaroane cu brânză “with a twist”

Macaroane cu branza "with a twist"

De mult îmi era poftă de o porție clasică de macaroane cu brânză și eventual smântână. Dar cum îmi vine tot timpul să modific câte ceva la feluri clasice de mâncare, am zis că și aceste macaroane banale merită o schimbare sau o îmbunătățire. E vremea să arate a 2012. Așa că am fost la magazin, am luat câteva ingrediente simple și iată cum le-am combinat într-o caserolă pentru 2 porții:

Macaroane cu brânză "with a twist"

 • 250 grame paste
 • 120 grame mozzarella
 • 100 ml smântână de gătit
 • 50 grame parmezan ras
 • 1 ceapă feliată
 • 4-5 felii bacon
 • pentru “acoperiș”- 1 lingură pesmet, 1 lingură parmezan, 1 mână de pătrunjel verde

Am început cu bacon-ul. L-am întins pe o foaie de copt și l-am pus la cuptor pentru 15 minute, până a devenit crocant.

Macaroane cu brânză "with a twist"

În timpul cât a stat bacon-ul la cuptor, am pus ceapa la călit în ulei de măsline. Am pus oala la foc mediu și am lăsat ceapa neatinsă pe o parte cam 7-8 minute și pe partea cealaltă tot atâta, până a devenit maronie.

Macaroane cu brânză "with a twist"

Ultimul la preparat a fost “acoperișul”. Am pus pesmetul, parmezanul și pătrunjelul în blender și l-am mărunțit și amestecat.

Macaroane cu brânză "with a twist"

Am fiert și pastele între timp, după cum scrie pe pachet. Am mai amestecat și smântâna cu parmezanul și am trecut la asamblat. Am pus toate ingredientele în vas, le-am amestecat bine și la sfârșit am presărat amestecul de pesmet. Am pus totul la cuptor pentru 20 de minute.

Macaroane cu brânză "with a twist"

Rezultatul nu pot să spun decât că este unul magnific. Ceapa caramelizată face toți banii, iar parmezanul se simte peste tot. Recomand aceste macaroane. Sunt delicioase.

Macaroane cu brânză "with a twist"

Să mâncați sănătoși!

2 thoughts on “Macaroane cu brânză “with a twist”

 1. Ha ha. În burtă a dispărut. Iar în rețetă este undeva amestecată și ascunsă între paste. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>