Pui aromat cu scorțișoară

Pui aromat cu scorțișoară

Dintotdeauna mi-a plăcut aroma de scorțișoară. Dar în combinație cu carnea și cu mâncărurile sărate, această aromă orientală devine și mai pronunțată. Merge foarte bine pe pui și chiar și cu porcul. Dar de data asta am făcut niște pulpe de pui. Iată ce și cum:

Pui aromat cu scorțișoară

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică mărunțită
  • 200 ml puree de roșii
  • 100 ml vin alb

Într-o farfurie am pus scorțișoara, o linguriță de sare și 2 căței de usturoi zdrobiți și le-am amestecat. Am “tăvălit” puiul prin scorțișoară și l-am pus la prăjit în puțin ulei de măsline. L-am lăsat să se prăjească bine pe fiecare parte, aproximativ câte 2-3 minute. L-am scos pe o farfurie și am trecut la sos.

f153

În locul puiului, peste uleiul rămas am pus ceapa și am călit-o puțin. Am stins totul cu vinul și l-am lăsat să se evapore puțin. Am pus sosul de roșii peste, cățeii de usturoi și am amestecat totul.

Pui aromat cu scorțișoară

Au urmat pulpele, pe care le-am pus în sos și le-am lăsat cam 45 de minute sub capac, până a scăzut (dacă scade sosul prea mult și e prea gros, se mai poate adăuga puțină apă). Am mai fixat de sare și piper și gata.

Pui aromat cu scorțișoară

Am servit puiul cu puțin parmezan ras peste și orez simplu. Aromele au fost perfecte, scorțișoara fiind plăcută și sosul perfect.

Pui aromat cu scorțișoară

Să mâncați sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>